Angela Puljić

Angela Puljić rođena je 11.05.1958. godine u Čapljini. Gimnaziju je završila 1976. godine u Pločama.

Pravni fakultet je završila u Splitu 1980. godine. Pravosudni ispit položila je 1986. godine u Sarajevu.

Radila je na poslovima likvidacije šteta i zastupanja tvrtke na sudu, u Sarajevo osiguranju d.d Filijali Čapljina i u Croatia osiguranju d.d u kojoj je bila voditelj likvidacije šteta.

Od 1996. godine radi kao odvjetnica u Odvjetničkom uredu Puljić u Čapljini.

Predstavljala je Federalnu odvjetničku komoru Sarajevo kao član Visoko sudbenog i tužiteljskog vijeća BiH u periodu od 2005. do 2009. godine.

Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće BiH je dana 29.05.2014. godine odvjetnici Angeli Puljić dodijelilo zahvalnicu za doprinos u radu VSTV BiH na svečanoj sjednici obilježavanja desetljeća utemeljenja i rada VSTV BiH.

Kao član Upravnog odbora Odvjetničke komore Mostar, sudjelovala je u izradi konačnog teksta Tarife o nagradi i naknadi troškova za rad odvjetnika/advokata/ S1.N.FBiH br.22/04 i 24/04 koja je i danas na snazi.

Aktivno sudjeluje u radu tijela Regionalne i Odvjetničke komore FBiH.

Za osobni doprinos i zasluge za unaprjeđenje odvjetništva u Federaciji BiH, u borbi za dosljednu primjenu zakona, u stručnom i savjesnom zastupanju svojih stranaka te za razvoj kolegijalnih odnosa između odvjetnika, Odvjetnička komora FBiH je dodijelila odvjetnici Angeli Puljić najviše priznanje Komore „Zlatnu plaketu“. Priznanje joj je uručeno na Danima odvjetništva FBiH, na Svečanoj Skupštini Komore, dana 16. rujna 2016. godine.